Der var omfattende demonstrationer mod dagpengeregormen, som betød at 33.810 danskere mistede retten til dagpenge i 2013.

Fotograf: Polfoto/arkiv

Halvdelen af de som mistede dagpengene i 2013 er på offentlig forsørgelse i dag

33.810 mistede retten til dagpenge i 2013. Næsten 40 pct. er i job i dag, 10 pct. klarer sig selv og resten er på offentlig forsørgelse, viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Der er nu kommet tal for, hvordan det er gået de 33.810 danskere, som I 2013 under stor politisk bevågenhed mistede deres dagpengeret, fordi den maksimale dapgengeperiode blev sat ned fra fire til to år. Det fremgår af en ny opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Dagpengereformen skabte stor politisk strid, fordi langt flere danskere end foventet røg ud af dagpengesystemet. Derfor er der også stadig stor politisk bevågenhed over, hvordan det er gået de personer, som ryger ud af dagpengesytemet.

Facit er, at fire år efter de mistede dagpengeretten er fire ud af ti i beskæftigelse - helt præcist 39,2 pct. 10 pct. er såkaldt selvforsørgende, og det kan både betyde, at de lever af en formue, eller at de bor på gaden.

Den anden halvdel er stadig på offentlig forsørgelse. Godt en fjerdedel 27,7 pct. af de 38.810 er i dag på enten kontanthjælp eller dagpenge, mens 4,1 pct. er på SU. De sidste knap 20 pct. er på en lang række af andre forskellige offentlige ydelser.

Klik på grafen og vælg 'procent' eller 'antal' 

DK-Økonomi leverer politisk økonomiske nyheder til de centrale aktører i kommuner, byråd, centraladministrationen, folketing, og en lang række interesseorganisationer.