Ny befolkningsprognose rykker befolkningen mod Østdanmark

Befolkningsudviklingen går bedre end ventet i Østdanmark, mens kommunerne i Vestdanmark har en dårligere udvikling end ventet for bare et år siden. Se kort med ændringer af befolkningstallet i den nye prognose for alle kommuner.

 De seneste fire års har været bedre end ventet i særligt en række østdanske kommuner, og derfor har Danmarks Statistik ændret prognosen for befolkningstallet i fremtiden.

Det korte facit er, at befolkningen i endnu højere grad samler sig i Østdanmark, mens befolkningstallet udvikler sig dårligere end ventet i de fleste vestdanske kommuner.

 

 

Kun to vestdanske kommuner på top-ti

På top-ti listen over kommuner med udsigt til en bedre befolkningsudvikling end ventet for et år siden er det kun Samsø og Skanderborg, som ikke er fra Østdanmark.

Den måske største overraskelse er, at Guldborgsund nu kan se frem til en markant bedre befolkningsudvikling end ventet for bare et år siden, hvilket også i mindre omfang gælder nabokommunen Lolland.

Derfor ændrer prognoserne sig

Når Danmarks Statistik udarbejder befolkningsprognoserne, så ser de på en lang række faktorer. De vigtigste for de aktuelle ændringer er, at befolkningsudviklingen de seneste fire indgår, ligesom det forventede antal flygtninge og indvandrere.

Ændringerne i prognosen skal derfor tages med et betydeligt forbehold, men den fortæller meget klart, om trenden for en kommune har ændret sig.

 

 

 

DK-Økonomi leverer politisk økonomiske nyheder til de centrale aktører i kommuner, byråd, centraladministrationen, folketing, og en lang række interesseorganisationer.